Contact:

Str. Siriului, nr. 20, etaj 5, sector 1, Bucuresti, 014354

Telefon:

Mobil:

Fax:

021 409 29 25

0744 58 97 27

021 409 29 29

office@nobelcorporation.ro

Service:

021 409 29 26

service@nobelcorporation.ro

Solutia apei pure pentru birouri
Start la recomandare!

SOLUŢIA APEI POTABILE.

Osmoza inversă

Apa Nobel este obtinută prin principiul osmozei inverse, cunoscută şi sub denumirea de hiperfiltrare care este cea mai fină metodă de filtrare existentă la ora actuală.

 

Osmoza inversă este un procedeu de separare a substanţelor organice sau minerale aflate într-o soluţie. Ea constă într-o filtrare moleculară bazată pe aplicarea unei presiuni mari ca forţă directoare şi pe utilizarea membranelor semipermeabile cu pori de mărimea celor din membrana celulară.

 

osmoza

 

În cazul a două soluţii de concentraţii diferite (S1, S2) separate printr-o membrană semipermeabilă (fig.), dacă ambele lichide se găsesc la presiunea atmosferică, pe suprafaţa membranei se produce o diferenţă de presiune osmotică, datorită căreia apa trece spontan prin membrană, de la soluţia mai diluată ( S1 ) spre cea mai concentrată (S2), pentru a restabili echilibrul pe cele două părţi ale membranei, conform legilor osmozei. Presiunea astfel creată se numeşte presiune osmotică.

 

Prin aplicarea unei presiuni hidrostatice în dreptul apei impure (sursă), astfel încât să depăşească presiunea osmotică (p>2,38 barri), apa este forţată să treacă din soluţia cu concentraţie mai mare de contaminanţi (apa sursă) şi să traverseze membrana semipermeabilă către soluţia slab concentrată (apa purificată). Fluxul normal prin membrană, se inversează, fenomenul reprezentând osmoza inversă. Presiunea înaltă de la sursă este folosită pentru a inversa procesul osmotic natural astfel încât membrana semipermeabilă admite circulaţia apei şi respinge contaminanţii. Apa care trece prin membrană (hiperfiltratul) este lipsită de impurităţi, deoarece toate substanţele anorganice şi chiar microorganismele sunt reţinute de membrana semipermeabilă care este traversată exclusiv de apă.


Mâlul şi impurităţile reţinute sunt dirijate spre canalizare, iar apa obţinută printr-o astfel de filtrare are o puritate de 98%.
Membrana a fost creată prin anii ’60 după 30 ani de cercetări ale NASA şi PENTAGON. Atunci au apărut şi primele aparate care au membrane cu caracteristici asemănătoare cu cele ale membranei celulare a organismelor vii. La început aparatele au fost utilizate pentru zborurile în spaţiu, în submarine şi în industria farmaceutică. Prin anii ’70 a început şi producţia aparatelor casnice de purificare a apei.

 

NOBEL GROUP deţine o gamă de produse cu membrană osmotică de cea mai bună calitate, calitate care nu se schimbă, dar cu capacităţi de producţie diferită (de la 100 până la 850 litri de apă curată la 24 ore).

Membrana este făcută din propilenă. Porii membranei au un diametru ce reprezintă a 10,000-a parte dintr-un micron, adică mărimi microscopice care fac imposibilă trecerea bacteriilor, viruşilor, elementelor radioactive şi a altor impurităţi. Comparativ cu diametrul porilor membranei, dimensiunile celei mai mici bacterii sunt de 0,2 microni, iar mărimea celui mai mic virus este de 0,002 microni. Membrana poate rezista la o presiune de 55 barri şi chiar mai mult, ceea ce este de 10 ori mai mult decât presiunea în reţeaua de apă potabilă.