Calitatea apei dă calitate vieţii!

posted in: Articole | 0

CORPUL NOSTRU CONŢINE PESTE 70% APĂ, CONTEAZĂ CALITATEA EI?

 

Calitatea apei este o problemă de maximă importanţă, ce ar trebui să ne preocupe pe toţi, indiferent de pregătirea pe care o avem sau de situaţia materială. Trebuie tras un semnal de alarmă în primul rând pentru copii. Sănătatea noastră depinde de sursa de apă! Sentimental şi declarativ, familia este cel mai important lucru pentru noi toti, dar concret facem ceva pentru sănătatea familiei noastre? Haideţi să ne ocupăm împreună de cel mai important element component al organismului nostru. Peste 2/3 din corpul nostru este apa! Cu apa din casă încep şi se termină multe probleme de sănătate.

DACĂ NU MONTEZI UN FILTRU, TU ÎNSUŢI VEI DEVENI FILTRU PENTRU TOATE IMPURITĂŢILE ŞI BACTERIILE EXISTENTE ÎN APĂ!

 

Din cauza nenumăratelor informaţii cu care suntem bombardaţi zilnic, am ajuns să nu mai putem discerne care ne sunt cu adevărat priorităţile în viaţă. Ce este mai important pentru noi şi familia noastră: marca telefonului mobil cumpărat copilului sau calitatea sursei de apă din casă, elementul primordial al existenţei noastre? O apă de calitate va hidratează organismul, stimulează digestia, elimină toxinele, reglează apetitul, protejează aparatul excretor, ne fereşte de tulburările endocrine, dând corpului curăţenie si sănătate. Decizia vă aparţine. Noi ne facem numai datoria de a vă informa:

CALITATEA APEI = CALITATEA VIEŢII! pentru că APA este COMBUSTIBILUL UMAN!

MARE PARTE DINTRE ORGANELE NOASTRE INTERNE SE COMPORTĂ CA UN “BIO-FILTRU”!

 Exemplul cel mai concludent este celula, biofiltrul elementar al organismului uman. Însa, la un alt nivel, majoritatea organelor interne precum rinichii, plămânii, ficatul, toate se comportă ca un bio-filtru, întrebarea de bază fiind: merită sa ne protejăm? Ignorăm zilnic sursa primordială de sănătate, CALITATEA APEI TREBUIE SA DEVINĂ PRINCIPALA NOASTRĂ GRIJA, pentru că apa reprezintă peste 70% din greutatea corpului noastru, peste 93% din greutatea creierului nostru, peste 90% din volumul ochilori noştri, peste 92% din sânge, iar o dată la 17-19 zile, întreaga cantitate de apă din corp se înlocuieşte, deşi toxinele şi impurităţile din apă se acumulează continuu în organism.

 

O apă de cea mai bună calitate va da şi rezultate pe măsura. Oamenii de ştiinţă au demonstrat urmatorul lucru: Cu cât sursa de apă este mai curată, cu atât creşte imunitatea organismului, capacitatea acestuia de a rezista la solicitări fizice şi efort intelectual. NICIUN ALT LICHID NU POATE SUBSTITUI APA CURATĂ! Fosfaţii, nitriţii, nitraţii, deosebit de periculoşi, şi alte peste 76.000 de substanţe chimice produse sintetic, se transformă în reziduuri după utilizare, iar mare parte dintre acestea sunt “spălate” de apele de suprafaţa. Toate bolile de care suferim, sunt cauzate de două surse principale: PARAZIŢI şi POLUANŢI.

apa curata

 

Ar trebui să se spună oficial adevărul pe care toţi il cunoaştem deja: Apa primită în acest moment la chiuvetă, în bucătărie sau în baie, este apa menajeră sau de uz casnic, nicidecum apă potabilă 100 %.

Peste 42% din totalul gospodăriilor romaneşti, folosesc apă netratată! Contaminarea maxim admisă pentru apa potabilă conform standardelor EPA U.S. este de 500 mg / litru. Din robinetele multor case din România, curge apă cu valori cuprinse între 500 si 2.700 mg / litru! Pe înţelesul tuturor, cantitatea de impurităţi la litrul de apă, fie ele microorganisme, streptococi, corpuri grele sau metale, este per total foarte mare. Specialiştii O.M.S. afirmă că infestarea cu paraziţi este problema numărul 1 a populaţiei globului, iar între 35% şi 60 % din totalul formele de cancer, sunt legate direct de ceea ce bem şi ce mâncăm ( sursa: raportul Dieta O.M.S.). Un exemplu ar fi clorul, care în contact cu substanţele organice din apă, produce TRIHALOMETANI, un grup cunoscut ca fiind cancerigen.

Mulţi dintre cei care citesc aceste rânduri vor spune în sinea lor: “bine, ştiam acest lucru, dar pe mine nu mă interesează”, eu beau numai apă plată. Însă, ceea ce nu ştiaţi este că circa 60% din apa care intră zilnic în organism provine din mâncare. Din cei trei litri de lichide consumaţi zilnic, numai aproximativ un litru reprezintă apa pe care o bem. Sursa cu care prepari mâncarea este sigura? Nu. Apa de la robinetul din bucătărie are de multe ori, încărcătură microbiologică, clor, rugină, calcar, plumb şi nitriţi. Din mizeria existentă în apă contactăm multe boli fără a şti care a fost sursa. Transmiterea prin lichide este asemănătoare cu cea pe calea aerului, în majoritatea cazurilor nu ştim de unde am contactat o răceala, la serviciu, în mijlocul de transport in comun, la ghişeu, sau la coada pentru plata unor impozite.

Mass media abundă de informaţii legate de necesitatea de a se investi până în 2030, peste 30 miliarde euro, conform Capitolului 22-Mediu, în condiţiile respectării angajamentelor asumate prin procesul de negociere conform cerinţelor U.E., în reţeaua de distribuţie a apei, în calitatea apei potabile şi în sistemele de supraveghere şi control al calităţii. Din aceeaşi sursă aflăm  că 14 miliarde din totalul de 30 miliarde euro, se doresc a fi investiţi în modernizarea celor 1359 de staţii de epurare existente în întreaga ţară. Este cea mai mare sumă ce trebuie investită pe un segment de infrastructură naţională.

La începutul anului 2008, existau 1310 staţii şi instalaţii de epurare şi stocare. Investigate şi controlate în anul 2007, 492 de staţii reprezentând 37.6 %,  au funcţionat corespunzător, iar restul de 818 staţii, adică 63.4%, necorespunzător. Reţineţi: circa 2/3 din totalul lor funcţionează necorespunzator! Aceste controale demonstrează că în 2/3 din zonele ţării, apa potabilă nu este de calitate.

CALITATEA APEI ÎN ROMÂNIA, ŢARA EUROPEANĂ, RĂMÂNE ÎNDOIELNICĂ. SUNTEM OARE CONŞTIENŢI CĂ TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN MEDIUL ÎNCONJURĂTOR DEPINDE NUMAI DE NOI? Distrugând pădurile, am distrus şi sursele de apă, dar şi clima acestei ţări. O bună metodă ar fi introducerea “educaţiei ecologice şi protecţiei mediului” ca materie de studiu în şcolile romaneşti. Copiii sunt lumea de mâine iar aceştia  trebuie să înveţe cât despre legătura noastră cu mediul înconjurător.

malul_apei

Parcurgerea acestor informaţii necesită ceva timp, dar oare nu merită să alocăm câteva minute pentru a lua o decizie în cunoştiinţă de cauză? De prea multe ori uităm că apa este principala sursă a vieţii, elementul esenţial în menţinerea echilibrului organismului nostru. Ştim deja, organismul uman este peste 70% apă. Când nu bem apă îndeajuns, organele corpului se deshidratează şi apar durerile localizate în diferite zone. Luăm medicamente şi nu ştim că primul tratament de care avem nevoie este chiar… apa. Cu alte cuvinte, nu suntem bolnavi, suntem doar deshidrataţi. Însă apa trebuie să corespundă necesităţii organismului, nu orice apă ne hidratează corect. Este dovedit ştiinţific faptul că dacă apa conţine o mare cantitate de impurităţi, tensiunea superficială la nivelul membranei celulare este mai mare, ceea ce conduce la imposibilitatea permanentă a anumitor toxine, de mici dimensiuni, de a “străpunge” membrana şi de a fi evacuate din organism prin urină.

CEA MAI RENTABILĂ SOLUŢIE DE A OBŢINE DIN APA DE LA ROBINET O APĂ MAI PURĂ MICROBIOLOGIC DECÂT APA DE IZVOR, CHIAR LA TINE ACASĂ

Toţi avem probleme cu apa de la robinet, în principal din cauza reţelelor de distribuţie învechite, colmatate cu depuneri. Apa este indispensabilă vieţii, dar totodată este şi mediul de dezvoltare al viruşilor, bacteriilor, transportator de calcar, pesticide, solvenţi, spori, alergeni, impurităţi, cloruri şi peste 180 de alte substanţe. Gandiţi-vă că apa este suportul vieţii pentru toate organismele vii, fara nicio excepţie. Marea majoritate trăiesc şi se dezvoltă chiar în sursele de unde provine apa de la robinet.Pentru a distruge o parte din germenii existenţi în apă, la noi se foloseşte în acest moment numai metoda clorinării. Cercetătorii consideră clorul ca fiind una dintre cele mai toxice substanţe chimice de pe planetă. Studiile au demonstrat că şansa de a dezvolta o formă de cancer este cu 93% mai mare atunci când consumi apă cu un mare conţinut de clor. Si, totuşi. organismului nostru i se administrează zilnic o doza de clor.

În Europa şi SUA, peste 3.000 de uzine de apă de dimensiuni foarte mari folosesc “Ultraviolet Water Desinfection Sistem”, o metodă sigură, fără dezavantaje, pentru a reduce considerabil cantitatea de clor utilizată. Tratamentul UV reprezintă în acest moment cea mai sigură şi utilizată metodă de sterilizare a apei, aceasta distrugând orice microorganism prezent în apă: giardia, bacterii, viruşi, într-un procentaj de peste 99,97%! Însă aceste echipamente sunt scumpe, iar ţările sărace nu-şi permit transformarea staţiilor într-un timp foarte scurt. Vom repeta mereu, peste 70% din greutatea corpului nostru este apă, de aceea, odată cu utilizarea unor noi metode de sterilizare şi purificare a apei, speranţa de viaţă a crescut proporţional în ţările occidentale.

 

După statistici recente, în ţările sărace, 3 din 5 persoane au acces la apă potabilă, 75% dintre locuitori nedispunând de instalaţii sanitare cu minim de igienă. Astfel s-a constatat că din cauza consumului de apa nepotabilă, în ţările sărace mor anual circa 15 milioane de copii cu vârste de până la 5 ani! De aceea O.N.U. conchide că principala preocupare a societăţii în prezent şi în viitor va trebui să fie reprezentată de evitarea sau limitarea poluării apei ca primă acţiune de menţinere a actualelor surse naturale ale omenirii. Dar daca O.N.U. trage astfel de concluzii, nu este de ajuns, fiecare persoana trebuie să devină conştientă de necesitatea diminuării poluării surselor de apă.

În România, cu o reţea de distribuţie a apei potabile învechită, ciuruită şi cârpită, cu ţevi de plumb (toxic pentru organism), sistemul de transport al apei este total necorespunzător, comparabil cu cel existent în multe ţări din lumea a treia. Nu mai vorbim de faptul că atunci când treci pe lângă o staţie de epurare a apei, mirosurile “îti îmbată ” simţurile. Oare de ce? Depunerile de calcar din maşinile de spălat au devenit o obsesie naţională, dar nimeni nu se gândeşte ca noi bem aceeaşi apă,cu acelaşi conţinut mare de calcar. Calcarul face ravagii în organismul uman. Ne pasă mai mult de maşina de spălat, decât de propriul organism? Calcarul din apă “ajută” afecţiunile reumatismale, iar depunerea acestuia la nivelul articulaţiilor provoacă un efect asemănător cu ceea ce vedem cu ochiul liber pe corpul instalaţiilor sanitare, al robinetelor şi al maşinii de spălat.

Inundaţiile masive din ultimii ani au făcut ca în sursele din care se colectează apa potabilă să fie concentraţi, prin spălarea scoarţei, numeroşi nitriţi folosiţi ca îngrăşământ chimic, foarte toxici pentru organism. Nu ne-am gândit foarte des la aceste lucruri, iar acum cand le citim într-un text concentrat in câteva pagini,  pare halucinant, dar aceasta este realitatea pe care nu trebuie să o mai tolerăm, încercând să ne facem că nu o cunoaştem sau ascunzând-o de marele public.

 

Deseori suntem martori, prin intermediul televiziunilor, al unor transmisiuni din casele oamenilor, care au găsit în paharul cu apă: pietre, bucăţi de metal ruginit, râme, viermi şi “alte vietăţi”. Dar gândiţi-vă, câţi dintre noi anunţă televiziunile când găsesc aşa ceva în pahar şi totodată cât noroi s-a dizolvat, dacă prin spălarea lui,” corpurile grele ” au ajuns să curgă în pahar.

Industrializarea forţată a dus la contaminarea surselor de apă prin deversarea necontrolată a deşeurilor chimice de-a lungul a zeci de ani. De pe străzi apele se încarcă cu reziduuri petroliere, uleiuri, plumb de la combustibili, particule din abrazarea cauciucurilor şi discurilor de frână ale automobilelor etc. Tehnologia avansează şi noi trebuie sa beneficiem de noile descoperiri (mai ales în privinţa calităţii apei, elementară vieţii), daca nu cu bani publici, atunci cu un efort individual.

Plecăm de la premisa că apa din staţiile de epurare iese, în majoritatea cazurilor, în “parametrii admişi”, dar reţeaua de distribuţie este una foarte veche, bazată în special pe ţevi ruginite sau ţevi de plumb. Întrebarea firească este: mai poate ajunge apa în casa noastră, sigură pentru consum? S-a dovedit cu analize că în foarte multe cazuri NU! Modul cel mai sigur prin care ne putem proteja este intervenţia cât mai aproape de robinet,  purificarea apei în casa noastră, picătura cu picătura, la capătul reţelei (această nouă tehnologie a fost descoperita de cercetătorii NASA şi lansată de câţiva ani în scop comercial).

Dumneavoastră decideţi! Sa ne gândim! Unde ar trebui să investim, în primul rând, la orice vârstă? În sănătate! Dar mai bine în prevenţie, decât în medicamente! Mai devreme sau mai târziu, acest sistem vă va fi strict necesar atât acasă cât şi la serviciu, pentru că apa este combustibilul uman şi pentru că sănătatea trebuie pusă înainte de orice!

Vă prezentăm mai jos, câteva experimente simple, prin care vom demonstra calităţile incontestabile ale apei purificate. Pentru acest experiment s-au folosit doua vase ceramice de culori diferite, în care, pe un suport de vată s-au presărat câteva seminţe de brocoli. În primul vas de mai jos, s-a turnat apă de la robinet, iar în al doilea vas de culoare bleu, s-a turnat apă purificată. Vasele au fost ţinute la întuneric cinci zile, în condiţii identice. Fotografiile au fost făcute după această perioadă şi dovedesc clar că indiferent ce formă de viaţă utilizează apa purificată, rezultatul este spectaculos! Vigoarea şi ritmul de creştere al plantelor crescute cu apă purificată este cu mult mai mare decât în cazul utilizării apei de la robinet. Acelaşi efect îl are şi în cazul consumului uman!

Apa din acest vas este luată direct de la robinet.

1

Apa din vasul doi este purificata.

2

Leave a Reply